Uw huis verkopen, terughuren en een camper kopen: De Ultieme Gids

Het verkopen van uw huis, terughuren en een camper kopen kan de ultieme droom zijn. Het geeft de vrijheid geven om te reizen, nieuwe plaatsen te ontdekken en ervaringen op te doen die u anders nooit zou hebben gehad. Maar het kan ook een uitdaging zijn om de juiste beslissingen te nemen. Want waar begint u?

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over uw huis verkopen, terughuren en een camper kopen. We zullen de voordelen bespreken, tips geven voor het nemen van de juiste beslissingen.

Voordelen van uw huis verkopen, terughuren en een camper kopen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het verkopen van uw huis, terug te huren en een camper te kopen. En laten we starten met de fijnste voordelen, want de vrijheid die een camper biedt, is waar we het voor doen.

Vrijheid om te reizen: Met een camper kunt u reizen waar u maar wilt, wanneer u maar wilt. U kunt nieuwe plaatsen ontdekken, mensen ontmoeten en ervaringen opdoen die u anders nooit zou hebben gehad.

Geen onderhoudskosten: Door uw huis te verkopen en terug te huren, hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van uw huis. Uw verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties.

Extra inkomen: Als u uw huis verkoopt en terughuurt, kunt u geld vrijmaken dat u kunt gebruiken om een camper te kopen. 

Geen belastingen: Als u uw huis verkoopt en terughuurt, betaalt u geen onroerendezaakbelasting en andere belastingen meer. Dit kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Wel zo fijn, toch?

Gezondheid: Laat de natuur nu net dé stressverminderaar zijn in ons leven. Reizen met een camper kan daarom ook erg goed zijn voor uw gezondheid. U kunt genieten van de frisse buitenlucht en regelmatig bewegen.

{{cta-banner}}

Het beste van twee werelden

Nu we het hebben gehad over de voordelen van het verkopen en terughuren van een huis, nemen we u graag mee in de belangrijkste punten voor het kopen van een camper. Want als u overweegt om een nieuwe camper te kopen, zijn er verschillende dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat de juiste keuze wordt gemaakt. Wij zijn natuurlijk geen kampeerspecialisten. Maar schetsen graag een aantal situaties met punten waarmee u een betere beslissing kan maken!

Type camper: Stel u voor, er zijn verschillende soorten campers beschikbaar, waaronder busjes, caravans en integrale campers. Denk dan goed na over welk type camper het beste bij u past en bij de reisplannen. Het laatste waar u op zit te wachten wanneer u begint met uw droomreis, is een type camper dat niet geschikt is.

Grootte en indeling: Overweeg de grootte en indeling van de camper. Als u met meerdere mensen reist, heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u alleen reist. Denk ook na over de indeling van de camper en of deze geschikt is voor alle behoeften.

Motor en rijgedrag: Een camper is groter en zwaarder dan een normale auto en kan daarom anders rijden. Zorg ervoor dat u de camper uitprobeert voordat u het koopt om te zien of het goed voelt. U wilt natuurlijk lekker weg kunnen rijden, vooral bij een grotere reis.

Voorzieningen: Overweeg welke voorzieningen belangrijk zijn, zoals een toilet, douche, keuken en airconditioning. Zorg ervoor dat de camper de voorzieningen heeft die je nodig hebt voor de verschillende reizen. Overnacht u op een (grote) camping, dan zijn alle voorzieningen goed voorzien. Maar bent u een natuur liefhebber en gaat u naar onbekendere plekken, dan is het fijn om zelfvoorzienend te zijn.

Onderhoud: Zorg ervoor dat u begrijpt wat het onderhoud van de camper inhoudt en hoeveel het zal kosten. Houd er rekening mee dat een camper meer onderhoud vereist dan bijvoorbeeld een normale auto. Het laatste wat u wilt, is voor (financiële) verrassingen komen te staan. Laat u goed adviseren op dit onderwerp door experts in het vakgebied.

Budget: Bepaal het budget voordat u gaat winkelen voor een camper. Houd er rekening mee dat de aankoopprijs slechts een deel van de kosten is, aangezien u ook te maken krijgt met verzekeringen, belastingen en onderhoudskosten.

Garantie: Controleer de garantie van de camper voordat u hem koopt. Zodat u altijd weet wat er gedekt wordt in welke situaties. Neem hiervoor eventueel contact op met uw huidige verzekeraar.

Tips voor het nemen van de juiste beslissingen

Als u overweegt uw huis te verkopen, terug te huren en een camper te kopen, zijn hier enkele tips om u te helpen de juiste beslissingen te nemen:

Maak een financieel plan: Zorg ervoor dat u een duidelijk beeld heeft van uw financiële situatie voordat u een beslissing neemt. Maak een budget en overweeg alle kosten en baten, inclusief de kosten van de huur en de aankoop van een camper.

Onderzoek de verhuurder: Voordat u uw huis verkoopt en terughuurt, onderzoek dan de verhuurder en lees het huurcontract zorgvuldig door. Zorg ervoor dat u begrijpt wat de verhuurder van u verwacht en wat u van de verhuurder kunt verwachten.

Overweeg uw reisplannen: Denk na over waar u naartoe wilt reizen en hoe lang u van plan bent om weg te zijn. Zorg ervoor dat uw reisplannen realistisch zijn en dat u zich de kosten van de reis en de huur van de camper kunt veroorloven.

Overweeg uw levensstijl: Een leven op de weg is niet voor iedereen weggelegd. Overweeg of u de verandering in levensstijl aankunt voordat u een beslissing neemt.

Als u droomt van de ultieme vrijheid om te reizen en nieuwe ervaringen op te doen, overweeg dan uw huis te verkopen, terug te huren en een camper te kopen! Met een camper heeft u de vrijheid om te reizen waar en wanneer u maar wilt, zonder u zorgen te hoeven maken over de kosten en het onderhoud van uw huis. 

Als u geïnteresseerd bent in deze levensstijl, begin dan met het maken van een financieel plan en neem contact op met Serphos. Met de juiste beslissingen kunt u uw droom om te reizen en nieuwe ervaringen op te doen werkelijkheid maken.

Staat uw vraag er niet tussen?

neem contact op
Ouder echtpaar kijkt naar buiten

Liever direct contact? Laat u terugbellen.

Bedankt voor uw terugbelverzoek, wij nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe financiert Serphos de aankoop van mijn woning?

Wij verkrijgen voornamelijk financieringen via lokale (private) investeerders, voor hun is het dikwijls interessanter om in woningen in de regio te investeren dan dat ze hun geld op een spaarrekening bij de bank hebben staan.

Is een tweede hypotheek een alternatief?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan een tweede hypotheek een alternatief zijn. Als u uw woning verkoopt en terug huurt via Serphos krijgt u bijna de gehele waarde, incl. overwaarde tot uw beschikking minus een eventuele openstaande (hypotheek)schuld. In geval van een tweede hypotheek, kunt u doorgaans een deel van de overwaarde opnemen.

Mijn huis heeft flink achterstallig onderhoud. Is dat een probleem?

Zeker niet. Achterstallig onderhoud staat een verkoop niet in de weg. Wij kopen zeer regelmatig huizen met achterstallig tot zeer achterstallig onderhoud. In de koopakte nemen we zelfs een vrijwaring op ten aanzien van verborgen gebreken.

Wat gebeurt er met de woning als ik de huur opzeg?

Wij verhuren de woning in principe niet opnieuw aan een derde. De woning komt ter verkoop beschikbaar op de markt, eventueel na onderhoud en/of verbouwing.

Wat is het voordeel als de huur hoger is dan mijn huidige hypotheeklast?

Het voordeel is dat u nu een vrij besteedbaar vermogen heeft waarvan u zelf kunt bepalen wat en wanneer u daar iets mee wilt doen. Verder biedt de huur u flexibiliteit in uw woonsituatie. U kunt vrij verhuizen zonder risico dat u eventueel moet verkopen in een dalende huizenmarkt.

Wat zijn de te betalen kosten?

Serphos betaalt alle vereiste kosten die nodig zijn voor de verkoop en terughuur van uw woning, u hoeft zelf dus niets te betalen. Eventuele kosten voor het inschakelen van uw eigen adviseurs komen wel voor uw eigen rekening.

Worden er huurverhogingen doorgevoerd?

Wij gaan met u een huurovereenkomst aan waarin we de looptijd van de huur opnemen waarbij de hoogte van de huur voor die looptijd vaststaat. Zoals dat ook bij een lening, hypotheek, etc. gebruikelijk is. Na de afgesproken looptijd passen we dan de wettelijke toegestane prijsindexaties toe. Zo weet u en wij waar we aan toe zijn.